27. Nedjelja kroz godinu (A)

SAMO SMO UPRAVITELJI POVJERENIH DOBARA
Gospodine Isuse,
Ti si jedinorođeni Sin vječnoga Oca.
Ti si jedini istinski baštinik svega stvorenoga.
Oprosti mi što sam te često istisnuo iz tvoje baštine, iz svoga života!
Tvoj Otac je s puno nježnosti i ljubavi pripravljao vinograd moga srca. On ga je obradio,
zasijao, njegovao.
Od časa mog krštenja on ga je orosio živom vodom Duha Svetoga i zasijao u njega sjeme ljubavi, oproštenja, istine. Toliko toga sam, nažalost, pogazio. Nisam dovoljno pazio na baštinu tvoju!
Gospodine Isuse, ti si jedinstveni baštinik cjelokupnog stvorenja.
Oprosti mi jer sam često izbacio iz svog života sluge riječi koje si mi ti poslao, toliko anonimne proroke koji su pokušali progovoriti dubinama moga bića, iznenadne svjedoke koje sam smatrao dosadnim nasrtljivcima, a isto tako i one siromašne i povučene koji nisu došli do riječi.
Ja ih nisam ni ubio niti maltretirao kao oni vinogradari iz tvoje prispodobe. Međutim, priznajem, Isuse, da sam ih jednostavno ignorirao, a to je zapravo drugi način da se nekome ne da mogućnost življenja u istini i slobodi.
Gospodine Isuse, često dolaziš i pohađaš vinograd moga srca, moga bića. To su tvoji pohodi koji se prepoznaju kao šapat Duha Svetoga, kao životvorni dar sakramenata, kao tvoji pažljivi prolazi u tajni molitve.
Kako često ostajem po strani. Osjećam da sam te često izbacio van, izvan tog vinograda svoga srca, premda sam te slušao tako često, premda sam i blagovao s tobom, blagovao tebe!
Kako sam često, Gospodine Isuse, htio biti jedini posjednik vinograda što si mi ga ti povjerio.
Kako sam ludo želio biti apsolutni gospodar vlastitog života!
Oprosti, Isuse!
Ne daj baštine svoje drugima! Sačuvaj me za sebe, očuvaj me od mene! I neka vinograd moga srca donese obilne plodove što ću ih smjeti prinijeti na oltar tvoje ljubavi. Daj da osjetim kako sam tvoja svojina i da je u tome sreća moga života.
fra Zvjezdan

Podijeli sa prijateljima:
  Duhovna misao

  KORIZMA – VRIJEME MOLITVE, POSTA I DOBRIH DIJELA

  Korizmeni program u našoj crkvi –  vjerničkoj zajednici

  • Pobožnost križnog puta petkom i nedjeljom pola sata prije večernje svete mise.
  • Euharistijsko klanjanje četvrtkom nakon svete mise.
  • Preporučamo post svakog korizmenog petka.
  • Dobrim djelima želimo učiniti nešto dobro za druge, bližnje, potrebite!  I mali dar može obradovati istinskog potrebnika! Hvala onima koji su svoj dar već dali. Ostali to mogu učiniti do nedjelje Cvjetnice!
  • A kršćani u korizmi pristupaju i sakramentu ispovijedi, da pomireni s Bogom i ljudima radosnije mogu slaviti Uskrs.   U našoj crkvi je mogućnost za svetu ispovijed svakog dana prije a po potrebi i poslije svete mise. Preko dana se za svetu ispovijed treba dogovoriti sa svećenikom.