Akcija udruge „Savršeno srce“

Dani korizme su nas pozivali da bolje uđemo  u svoju nutrinu i očistimo svoja srca od svega onoga što nas sputava da na pravi način sledimo Isusa. Nisu nam dovoljni  molitva i pobožnosti već i dela. Kako kaže sv. Pavle pokaži mi svoja dela pa ću znati kakva ti je vera. Članovi udruge „Savršeno srce“ su se jako dobro organizovali i pripremili akciju prodaje prigodnih predmeta: sveća od pčelinjeg voska i parafina u obliku anđela, zečića, jaja,  kao i kolača – medenjaka, keksa. Postarali smo se da cene svega budu  pristupačne.  Novac od ove akcije namenjen je za članove naše zajednice koji su u potrebi.

Ove godine akciju smo započeli već u trećoj nedelji korizme da bi vrhunac bio na sam dan Cvjetnice. Marija Duvančić, Silva, Lidija, Jovan i Milena naša pravoslavna saradnica, su se potrudili da svaki na svoj način doprinese da se ovo događanje odvija u najlepšem svetlu. Naši dragi vernici su i ovog puta pokazali da su otvoreni za darovanje. Posebno su me ganuli nekolicina njih, koji su skromnijih primanja, pitanjem „da li ćete biti i sutra tu nismo poneli novac a hteli bi da pomognemo“.Taj „mali – veliki  čovek“ najbolje razume šta znači biti u potrebi.

Svima njima zahvalili smo se malom pažnjom na sam dan Uskrsa kada smo ih posle mise u 9h počastili medenjacima koji su proizvod naše udruge.

Svima vama zahvaljujemo što nas podržavate i činite da ova naša mala vernička zajednca bude jača.

Isus je rekao: ono što ste dali i najmanjem od moje braće  meni ste dali.

                                                                                                  Marija Galun

p.s. nekoliko prigodnih fotki je u meniju FOTO

Podijeli sa prijateljima:
  Duhovna misao

  Božja prisutnost

  Divno je biti uvijek zajedno s prijateljima, u njihovoj blizini.
  Kada sam s tobom, Gospodine, znam da sam u prisutnosti moga Stvoritelja.
  Stvorio si me iz ljubavi.
  Čak su mi i sve vlasi na glavi izbrojene.
  Tvoja je prisutnost, Gospodine, najveće od svega.