Tjedni listić broj 500

Prilog  500-tom broju Tjednog listića započet je rečima: ”Gospodine, Bože naš, danas, na blagdan Uznesenja Blažene djevice Marije, Tvoje i naše Majke, pred nama je 500-ti broj omiljenog Tjednog listića Franjevačke crkve i samostana svetog Ivana Krstitelja u Zemunu”. Tjedni listić je pokrenuo naš pater Željko. Prvi broj je izašao 12. februara 2012. godine i sve do danas,  svake nedelje obogaćuje nas svojim duhovnim sadržajem. Svake nedelje, odštampani primerci listića, nas sačekaju na ulazu u crkvu tako da ga svaki vernik može uzeti, poneti kući i na miru pročitati poruke koje nam on donosi. Ne retko vernici uzimaju po više primeraka te ih nose svojim prijateljima, rodbini, onima koji nisu mogli doći. Listić dostavljamo i putem mail-a, viber-a i na taj način on stiže u mnoge domove ne samo Zemuna već i Beograda. Svake nedelje listić se postavlja i na samostansku veb stranicu i tako je on dostupan mnogo šire i dalje.

Svakako da je rad na listiću zahtevan, da traži puno truda i upornosti. U njegovom nastajanju učestvuju pater Željko, gospodin Anto Iličić iz Bjelovara, gospodin Josip Ujčić i mnogi drugi.

Ponosni smo na naš listić i kako u našem prilogu stoji: “Na tome Ti danas i sada, Gospodine naš, Vječni Bože, želimo reći HVALA. Hvala svim srcem za sve milosti, radosti, životne riječi, nadu života vječnoga, utjehu u trenucima mlakosti ili žalosti, putokaza ka neprolaznosti Tvoje ljubavi i sve drugo što smo primili po svakom broju Tjednog listića. Hvala za milost i dar da smo ga mogli primiti, uzeti, pročitati i dati drugima i to 500 puta.”

Dragi prijatelji pozivamo vas da, kao i do sada, čitate naš Tjedni listić i da kroz svoje molitve isprosite blagoslov za sve one koji rade na njegovom  stvaranju.

Pozivamo vas, takođe, da svojim predlozima, sugestijama uzmete učešće u njegovom stvaranju.

Marija Galun

Be Sociable, Share!