PET ODLUKA ZA DOŠAŠĆE

Počinje došašće! Evo kako ga učiniti još plodonosnijim

1. Donesite odluku da ćete se oduprijeti vlastitoj negativnosti

Kritizirajući, ismijavajući ili ponižavajući druge nećete pobjeći od vlastitih pogrešaka. S njima se prvo treba suočiti. Pogledajte prvo “gredu u svom oku”, a tek onda možete početi govoriti o “trnu u oku bližnjega”. Kada to shvatite oduprijet ćete se vlastitoj negativnosti.

2. Donesite odluku da ćete činiti dobro bez obzira na ismijavanje i poruge

Dobro koje činite može izazvati negativan odjek. Netko će reći da ste sebični, da time privlačite pažnju, da u tome gledate svoje skrivene interese, ali usprkos tome nikada ne odustajte od dobra koja činite drugima. Sve su to načini na koje se kuša vaša vjera. Jaki budite.

3. Donesite odluku da ćete prihvaćati druge kakvi jesu

Teško je mijenjati i samoga sebe, a kamoli tek druge. A koliko je ponekad stvari na drugima koje nas živciraju i smetaju nam. Prihvaćajte ih takve kakve jesu, jer drugih ljudi nema. Zavolite ih takve kakvi jesu. Štoviše, ako obratimo same sebe, već smo time mnogo učinili.

4. Donesite odluku da odbijanje nećete doživjeti kao poraz

Svi imamo svoje putove, svoje potrebe i želje, i uvijek će biti onih koji će nas odbijati i zatvarati nam put prema naprijed u ostvarivanju naših ciljeva. Ali na nama je da odlučimo krenuti naprijed usprkos zaprekama, problemima i protivljenjima. U križu se jačamo, u križu je spas.

5. Donesite odluku da ćete u teškim situacijama reći: „Budi volja tvoja“

U životu će uvijek biti lijepih, ali i teških trenutaka. Bit će dana kada se sve čini lijepo, i dana za koje biste voljeli da nisu ni svanuli. U svakom od njih naučite zahvaliti Bogu za ono lijepo, a u teškima recite: „Budi volja tvoja.“ Najbolja vaša odluka jest prepustiti se Božjoj volji.

Mario Žuvela | Bitno.net

Be Sociable, Share!