Zahvala o 250. broju Tjednih obavijesti

250Vjerojatno ste uočili da je prije nekoliko nedjelja, na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenoga, objavljen 250. broj ovih Tjednih obavijesti – omiljenog tjednog listića Franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja u Zemunu. Ako ste propustili to uočiti, želimo vam na to ukazati zato da bi mogli izreći HVALA, svoju zahvalu.

Zahvala, najveća i najdublja, prvo ide našem svemogućem Bogu koji je kroz svo vrijeme dosadašnjeg izlaženja Tjednih obavijesti svojom snagom, svojom milošću, svojim Duhom, svojom ljubavlju, svojom providnošću vodio i čuvao sve one koji su na bilo koji način u vezi sa nastajanjem ili čitanjem ovih Tjednih obavijesti. HVALA

Zahvala ide svima onima koji su kroz 250. tjedana svojim idejama, prijedlozima,  pisanjem, uređivanjem, oblikovanjem, štampanjem ili na bilo koji drugi način brinuli i doprinijeli da se na pultu kod izlaza iz crkve svake nedjelje nalazi novi broj Tjednih obavijesti. Na taj način oni su dio sebe ugradili u radost života ove skromne zajednice okupljene oko Franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja u Zemunu. HVALA VAM.

Posebna zahvala, ide vama koji ove Tjedne obavijesti držite u svojim rukama, vama koji ih redovito čitate i pratite, vama koji ih nosite svojim domovima i dijelite drugima, vama kojima su ove Tjedne obavijesti namijenjene. Da vas nije bilo ove Tjedne obavijesti ne bi doživjele 250. broj. I vaša je divna i velika zasluga za ovaj skromni jubilej. HVALA VAM.

Božjom providnošću 250. broj Tjednih obavijesti izašao je upravo na svetkovinu Isusa Krista Kralja svega stvorenog, na završetku crkvene liturgijske godine i završetku  Godine Milosrđa, kao da se i na taj način želi reći da su Tjedne obavijesti potrebne, da  imaju svoju misiju, svoju zadaću, da doprinose Njegovom kraljevstvu, da pred njima stoji budućnost.

Stoga, sa početkom nove liturgijske godine, sa početkom adventa, sa velikom zahvalnošću ali i pouzdanjem u Božju dobrotu, ljubav i milosrđe, krenimo hrabro u novih 250 brojeva, Eto broj 251, 252, 253…  je već u vašim rukama.

Josip Ujčić

Be Sociable, Share!