Uskrsna čestitka

„Što tražite živoga među mrtvima, uskrsnuo je, nema ga ovdje!“ – to su radosni akordi veličanstvene pobjedničke pjesme ovoga dana! Aleluja! Uskrsnu Krist – Pasha naša! Isus Raspeti je živ! On je Pobjednik! Pobjednik zla i grijeha, pobjednik patnje i smrti!

Bog u kojega se uzdao, učinio je veliki obrat: Kalvarija je bila pobjeda starog svijeta zarobljenog lažju, mržnjom, neprijateljstvom, osvetom! Ali taj svijet nema budućnosti! To nam govori Uskrsnuli, dok danas stoji u našoj sredini! Budućnost ima samo novi, Božji svijet, svijet istine, dobrote i ljubavi – kojega navješta Isus iz Nazareta! Njegovim uskrsnućem Bog je potvrdio Njega, njegovu poruku, njegovo naviještanje, njegov životni put! Isus je budućnost čovjeka, budućnost svijeta, garancija Božjeg dovršenja čovjeka i svijeta! I sve je postalo drugačije: i ova naša povijest, i naša rađanja, i naša trpleanja, i naša umiranja i naši grobovi! I zlo je postalo drugačije, ono više nije nepobjedivo! Otkad je Isus uskrsnuo – sve je postalo drugačije! Svijet se ispunio nadom, budućnošću!

U takvom ozračju Uskrsnuloga, radosti i pobjede, upućujem cijeloj zajednici svoju iskrenu čestitku:  neka je svima SRETAN USKRS u Isusu Kristu živomu i uskrsnulomu! On neka vas sve obdari svojom pobjedom, svojom slavom, budućnošću – koju je za Njega i  njegovu braću otvorio Otac Njegov! Budimo u ovom svijetu nosioci te vedrine, radosti i optimizma! Budimo ljudi rada, jer se isplati raditi! Radujmo se životu, jer se isplati živjeti! Borimo se za istinu, ljubav i dobrotu, jer je to svijet koji jedino ima šansu! Neka vam je svima blagoslovljen ovaj dan!

Fra Željko, predstojnik samostana

Be Sociable, Share!