Koncerti

Protekle sedmice, 22. i 23. juna imali smo lepa kulturna događanja, u našoj crkvi a u okviru trodnevnice sv. Ivanu Krstitelju, zaštitniku naše crkve. Učenici srednje muzičke škole “Dr. Vojislav Vučković“ iz Beograda, u klasi prof. Biljane Stevanović i prof. Nataše Jovanović priredili su nam, 22.06., koncert – Veče baroka. Na programu su bila dela: Telemana i Bacha. Učenice Jovana Savić, Anja Ovaskainen, Duša Jovanović, Dunja Kalamir i Katarina Pavljašević podarili su nam jedno divno veče umetničke muzike. Prisutni su toplim aplauzom pozdravljali mlade izvođače. Kako je naš pater Željko pozdravio i zahvalio mladim izvođačima u tekstu koji sledi:

„…zahvaljujem mladim glazbenicama i njihovim profesoricma koje su nam priredile (poklonile) ovako lijep glazbeni ugođaj. Zna se da za dobru glazbu trebaju izvrsni glazbenici a ja vjerujem da će ove mlade glazbenice pod vodstvom svojih profesorica jednog dana to postati. Zato vas potičem i želim da glazbene sposobnosti koje vam je Bog darovao nastavite u saradnji sa svojim profesorima dalje marljivo i ustrajno razvijati. Osim toga za dobar koncert je potreban i prikladan prostor te u ime franjevačkog samostana ja obećavam da će vam ovaj prostor za izvođenje koncerata biti uvjek na raspolaganju. Hvala svima još jednom!

Drugi koncert održan je u nedelju 23. 6. u znak sećanja na kompozitora, dirigenta i pijanistu profesora Aleksandra Vujića – Šace Zemunca. Na programu koncerta, osim dela A. Vujića   bila su i dela D. Šostakovića, G.F.  Händla, Brahmsa i…. Izvođači su bili renomirani umetnici, bivši saradnici A. Vujića (Petra Miljković, Anđela i Marko Josifoski, Svetozar Vujić, Marijana Radosavljević, Nataša Rašić……). Samom koncertu predhodilo je jako nevreme sa kišom te su organizatori bili zabrinuti kako će izvođači i publika uspeti da dođu. Sve se dobro završilo i prisutna publika je mogla da uživa u pažljivo izabranom programu i sjajnim izvođačima.

Na kraju koncerta pater Željko se zahvalio organizatorima i izvođačima rečima: „Čast mi je što sam mogao biti domaćin ovoga koncerta koji će nam ostati u pamćenju ne samo po izvrsnoj muzici nego i po sjećanju na velikog glazbenika Aleksandra Vujića – Šace vašeg i našeg Zemnca. Lijepo je sjećati se ljudi koji su ostavili trag….

Uživali smo u oba koncerta. Danas kad smo preplavljeni šundom, kičem i … pravo je osveženje biti deo nečeg ovako lepog.

Marija Galun

napomena:

prigodne fotografije su u meniju foto.

Podijeli sa prijateljima:
  Duhovna misao

  Božja prisutnost

  Svima nam je potrebno da se malo odmorimo od svakodnevnih događanja.
  I znamo da je našemu tijelu potreban odmor.
  Kada se približimo tebi, Gospodine, naše srce i um nalaze osvježenje,
  naš duh je ponovno uzdignut.