Godišnje klanjanje pred Presvetim u Franjevačkoj crkvi

Dođite i poklonite se Isusu!

Isuse, dok klečim pred Tobom i gledam te u ovom komadiću bijele hostije, želim biti svjestan istine o sebi i Tebi. I uvijek kada se iznova pitam: Tko sam ja? … Odakle sam došao u ovaj svijet? … Kamo ja to idem? … Čija je ovo zemja, ovi ljudi oko mene? Tko je i njih htio? … I uvjek dobivam isti odgovor koji mi vraća nadu, radost, mir i sigurnost.

Taj Tvoj odgovor glasi: Ti si moje stvorenje, …Ja sam te htio i oduvjek volio… Od mene si došao i k meni ćeš se vratiti…

Ovim rečima je pater Željko započeo godišnje klanjanje, pred Presvetim, u našoj crkvi. Već je tradicija da se godišnje klanjanje pred Presvetim organizuje u nedelju pred Pepelnicu. Po završetku mise u 9 h pater Željko je započeo zajedničko klanjanje pred Presvetim.

O hvala ti Isuse, što si me izabrao i darovao mi nevidljivu a tako opipljivu vjeru u Tebe, da bih je prenosio drugima, koji žive sa mnom u ovom vremenu.

Naš zbor je takođe uzeo učešće u ovome i prigodnim pesmama dao svoj doprinos.

Nakon zajedničke molitve ostalo je pojedincima da se u tišini obrate Isusu, da mu upute svoje zahvale, svoje nedoumice, molbe, jednostavno  da razgovaraju sa Isusom. Isus je tu sa nama i spreman je da nas čuje.

Presveto je bilo izloženo do 12 h, a ponovo je izloženo u 16 h za zajedničko klanjanje prisutnih vernika.Večernjom svetom misom završeno je ovogodišnje klanjanje.

Završiću ovaj tekst rečima koje nam je podario pater Željko tokom klanjanja:

Isuse, sada kad si me privukao sebi, jer znaš da bez Tebe ne mogu baš ništa, želim te moliti, da mojem srcu koje je sada otvoreno  Tvome, podariš ponajprije svoj mir,   svoju božansku radost, svoju mudrost, razboritost, ljepotu, dobrotu, svoju LJUBAV.

Marija Galun

Podijeli sa prijateljima:
  Duhovna misao

  Božja prisutnost

  Kad sam pozvan u zajedništvo s prijateljem,
  jedva to dočekam i osjećam se počašćenim.
  Kad me Bog poziva da provedem vrijeme u njegovoj blizini,
  on želi da upoznam i osjetim njegovu ljubav.
  U vjeri i nadi otvaram svoj razum i srce k Bogu,
  i molim ga da mi pomogne da postanem još svjesniji njegove ljubavi i prisutnosti.